Submeniu
Utilizatori online

În total sunt 44 utilizatori conectaţi :: 0 înregistraţi, 0 invizibili şi 44 vizitatori

Cei mai mulţi utilizatori conectaţi au fost 228 pe Sâm Ian 07, 2023 4:22 am

Utilizatori înregistraţi: Niciun utilizator înregistrat date care se bazează pe utilizatorii activi în ultimele 5 minute

Last Online
Pentru a vizualiza lista utilizatorilor online trebuie să fii autentificat.



Suntem o comunitate gratuită și deschisă,
toată lumea este binevenită.

Clic aici pentru înregistrare

DRIVE TEST Noua Honda Civic 5D 1.8 SPORT MT

DRIVE TEST Noua Honda Civic 5D 1.8 SPORT MT

MesajAutor: marius-ciclistu » Dum Noi 04, 2012 12:49 am

Imagine
Totul a inceput cu o discutie cu un prieten despre noua Honda Civic, fapt care m-a facut curios, drept urmare m-am programat la drive test la reprezentanta locala Honda.
Surprinzator a doua zi dimineaza primesc un telefon pentru a stabili data si ora intalnirii.
Muream de nerabdare sa conduc noul Civic supranumit "OUL" sau "NAVA SPATIALA".L-am tot admirat in ultimii ani de la lansare atat pe strada cat si la emisiunile de profil gen Top Gear, dar nu am avut pana acum ocazia sa il testez, sa ii simt pedala de acceleratie sub picior si volanul de piele in maini.
Imagine

Ajuns la fata locului, completez niste hartii, semnez cum ca ma oblig sa.... bla bla bla..., sa nu conduc in competitii de raliu etc, bla bla bla.Primesc cheia si intru in masina, nu inainte insa de a admira manerele tip racheta de la usa.
Volanul de piele cusut cu ata alba si plin de butoane pentru volum, canale radio, pilot automat, bluetooth etc mi-a atras prima data atentia.L-am timut o vreme in maini pana sa bag cheia in contact si sa incerc sa pornesc motorul.Furat de peisaj nu am observat butonul de "START ENGINE" in stanga volanului care parca tipa la mine:"here i am you.......!!!!":)).
Imagine
Odata motorul pornit, am fost fascinat de ceea ce se ascundea in spatele volanului...acele indicatoare ale rotatiilor pe minut, temperatura si benzina ale ceasurilor de bord inspirate parca din STAR TREK plus afisajul 3D din interiorul turometrului mi-au luat cateva secunde sa realizez ca de fapt sunt intr-o masina si nu intr-o nava spatiala.
Imagine



Acul care te avertizeaza cand motorul este prea incins si cel care iti spune "cati bani mai ai in rezervor" sunt dispuse de-o parte si de alta a turometrului central care pe langa faptul ca te incanta cu 8000 rpm turatie maxima (rosu de la 6800 rpm) iti da senzatia de plutire datorita varfurilor albe ale acelor care ies de sub un display clar, lizibil in alb pe fundal negru.
Imagine

Pornesc la drum si mergand cateva sute de metri ma intreb:"oare stau pe loc?".Denivelarile din asfalt se simteau foarte putin si mi-am spus:"Daca sunt asa soft...pe curbe e un dezastru..".
Incet incet ies din oras si spre surprinderea mea directia foarte precisa si stabilitatea excelenta ma fac sa uit de cuvintele adresate ironic adineauri la adresa acestei minunatii.

Masina testata de mine avea doar 250 km rulati si nu m-am indurat sa o urc in ture la mai mult de 5000 rpm, dar surpriza! Cuplul dezvoltat de motor si rapiditatea cu care varful alb alerga de la 2000 rpm spre 5000 rpm m-au facut sa imi amintesc unul dintre motivele pentru care respect si admir masinile japoneze.

Imagine

Nu v-am spus nimic de performantele motorului si cred ca am ramas dator.
Motorul este un inline 4 , SOHC I-VTEC de 1799 cmc, pe benzina, care dezvolta o putere maxima de 140cp la 6300rpm si un cuplu maxim de 174Nm la 4300rpm.
Cutia de viteze este una manuala in 6+1 trepte excelenta pentru a scoate un consum de combustibil redus pe autostrada.
Masina este propulsata de la 0 la 100km/h in 8,9 sec iar viteza maxima este de 205 km/h.
Toate acestea conduc la un consum urban de 8,8l%, extraurbam de 5.5l% si mixt de 6,7l% avand nivelul emisiilor de CO2 155g/km.
Mail multe detalii despre dotari si dimensiuni gasiti pe www.noul-civic.ro.

Una peste alta concluzia este simpla.
Daca vrei o nava spatiala cu aspect SF, manevrabilitate foarte buna, siguranta, confort si consum redus de combustibil combinat cu o putere deloc de neglijat, raspunsul este HONDA CIVIC 5D 1.8 SPORT MT.




Imagine
Romanians are smart
http://marius-ciclistu.ro
Avatar utilizator
marius-ciclistu
Site Admin
 
Mesaje: 259
Membru din: Sâm Oct 27, 2012 2:37 pm

Înapoi la Japan Domestic Market

Cine este conectat

Utilizatori înregistraţi: Niciun utilizator înregistrat

cron